Activiteiten

Paardenweegmoment op 31 augustus

Wil jij je paard laten wegen? Dat kan bij ons op de club op 31 augustus.
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar: hvdecannenburgh@gmail.com


Clinic Working Equitation zondag 25 augustus


Cross Clinic met Merel Blom op 31 juni

Hippische Vereniging de Cannenburgh organiseert in samenwerking met Merel Blom een cross clinic op zondag 30 juni! 🤩 Ben jij een een springruiter die altijd al iets nieuws heeft willen proberen, of een cross ruiter in hart en nieren🏇🏼 Dan is dit je kans om een geweldige clinic te rijden bij stal Blom Hulsman. Meld je aan door een mailtje te sturen naar  ✉️hvdecannenburgh@gmail.com !


Ponykamp helaas afgelast

Helaas is besloten om dit jaar het ponykamp geen doorgang te laten vinden.


Zin in een buitenrit? Ga dan mee op 13 april naar de Gortelse hei

Zaterdagochtend 13 april organiseren we een buitenrit op de Gortelsehei. Deelname is open en gratis voor alle leden, of je nou wilt oefenen met buiten rijden of het gewoon gezellig vindt. Wij zorgen voor de koek&zopie en de (eventuele) groepsindeling. We vertrekken om 09:30 vanaf Gortel.
Verdere info volgt na aanmelding door een appje te sturen naar Marije (06- 44376562).


8 April – Algemene Ledenvergadering

Op 8 april aanstaande houden wij weer een Algemene Ledenvergadering in de kantine van onze vereniging.

Zien we je daar?
Aanvang: 20.00 uur.


Kom jij ons helpen bij Lente live?

Op 5, 6 en 7 april wordt net als ieder jaar Lente Live georganiseerd in Terwolde. We kunnen daar als club nog wel wat hulp gebruiken.
Een win win voor jou en de club. Jij hebt een leuke avond en we verdienen ook nog een mooi bedrag voor de club. Geef je snel op bij: penningmeesterhvc@gmail.com.


30 maart – Trailer wassen

Nu de lente langzaam op gang komt is het ook weer tijd om de trailers in een sopje te zetten. Zaterdag 30 maart gaan we weer (auto’s en) trailers wassen. De opbrengsten gaan uiteraard weer naar het ponykamp. Stuur een appje naar Marije (06-44376562) en dan plannen we je in. We nodigen de ponyleden weer van harte uit om te helpen wassen.
Laat even weten of je komt. Voor vragen mag je gerust appen.


23 maart 2e Springwedstrijd HVC paarden

Wil jij nog wat warm draaien voor het buitenseizoen weer begint?

Kom dan op zaterdag 23 maart meedoen aan de tweede springwedstijd van onze vereniging. Er wordt weer een fraai parcours uitgezet vanaf 60 cm tot 1.35m.

Je kunt je opgeven voor 1 of twee parcoursen door een mailtje te sturen naar springenhvc@gmail.com

Kom jij een sprongetje wagen?


Oefenspringen: dinsdagavond 19 maart

Wil je nog wat oefenen voor de wedstrijd van 23 maart? Dat kan. Op dinsdagavond 19 maart organiseren we weer oefenspringen voor zowel pony’s als paarden.
Vanaf 18.00 uur komen de pony’s in actie, waarna om 20.00 uur de paarden van van start gaan.


Pieter Siemerink verzorgt serie springlessen vanaf 18 maart

Vanaf 18 maart start er weer een nieuwe serie springlessen door Pieter Siemerink, 1 x per 2 weken op maandagavond, (in de even weken) voor pony’s en paarden, kosten afhankelijk van het aantal deelnemers ongeveer 45 euro per 6 lessen, geef je snel op!!! secretarishvc@gmail.com.


Vrijdag 16 februari – dressuurring uitgezet in grote hal

Wil je nog even je proefje oefenen voor de wedstrijd voor komende weekend? Dat kan. Vanaf vrijdagochtend is de dressuurring al uitgezet.
Dus oefenen maar. Veel succes allen.

Frontriem workshop op 20 februari – Vervalt!!

Helaas komt de geplande frontriemworkshop te vervallen door te geringe belangstelling.
Heel spijtig dat het animo hiervoor te gering blijkt te zijn.


Oefenspringen dinsdagavond 23 januari

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen en een sprongetje wagen?

Dat kan. Op dinsdagavond 23 januari organiseren we weer een oefenspringparcours voor pony’s en paarden.


Nieuwjaarsborrel zaterdag 6 januari

Aanvang: 20:00 uur

Voor de kleinsten van onze club!


Kerststukje maken 18 december

Wil je er met de Kerst gezellig bijzitten?
Kom dan op maandagavond 18 december jouw Kerstpaard versieren.

Dit keer weer eens iets anders dan knotten zetten of aan de slag met naald en draad, je kunt nu los met groen en leuke versiersels. We zijn benieuwd wat jullie er van gaan maken. Veel plezier!!


Sinter Kerst Bingo – 8 december

Op 8 december organiseerden wij onze jaarlijkse Sinter Kerst bingo🎱 Wat een gezellige avond met een leuke opkomst en mooie prijzen🏆.
We hadden weer veel mooie prijzen van lokale ondernemers, maar ook onze instructeurs, CHIO Rotterdam en Jumping Amsterdam hebben ons voorzien van mooie prijzen. 

We willen de deelnemers en sponsoren heel erg bedanken🙌


Heb jij ze al gezien; de nieuwe clubkleding?

Clinic houding en zit op 18 november (vol)

Zaterdag 18 november organiseren we een houding en zit clinic verzorgd door Ellen Veenhuizen. Zij is een Hippisch oefentherapeut en Centered Riding Instructeur. Ellen kan ruiters begeleiden om tot een onafhankelijke en ontspannen zit te komen. De clinic is voor alle leeftijden en alle niveaus.

Er is enthousiast gereageerd door onze leden, want de clinic zit inmiddels vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. Natuurlijk ben je als toeschouwer ook van harte welkom.
De startlijst is inmiddels via Facebook gedeeld op de ledenpagina van de vereniging.

Algemene Ledenvergadering – Maandag 6 november

Kom jij ook naar de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging?
Leden zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom in de kantine van onze vereniging.
De notulen en de agenda zijn per mail aan de leden verzonden.
Niets ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar: penningmeesterhvc@gmail.com

Springwedstrijd paarden op 4 november

Geslaagde eerste indoor springwedstrijd HV De Cannenburgh

Afgelopen zaterdag organiseerde HV De Cannenburgh voor het eerst een officiële indoorspringwedstrijd voor paarden in de klasses van 60 cm tot en met 1.35m. Met de ruim 100 deelnemers aan de start waren we erg enthousiast voor een eerste keer. Zowel startende ruiters met jonge paarden als professionele combinaties kwamen goed aan hun trekken op de mooie accommodatie in Vaassen met een prachtig parcours. Zo’n dag staat er niet zomaar. Die hebben we met veel plezier voorbereid met de hindernissen van  Zadelmakerij Hollander, BONFIX B.V. ,  Siemerink Stables van Joost Siemerink en VOF Hanekamp, prijzen van  Hartog Paardenvoeders ons eigen lid en jurylid Mart Mols. Ook veel dank aan de heren jury Dhr Veltkampen Dhr Breukink en parcoursbouwer Theo Haarman voor alle adviezen en tips. De aankleding van de hindernissen met mooie planten werd ter beschikking gesteld door Hoveniersbedrijf Jutten De verse soep van onze eigen soepkoks vond gretig aftrek. Dankzij alle geweldige vrijwilligers van onze club is het een mooie dag geworden! Deelnemers bedankt voor het vertrouwen, dit smaakt naar meer! Tot het oefenspringen in januari en de volgende wedstrijd op 23 maart 2024!

.

Toiletteermiddag pony’s 17 oktober

Op dinsdagmiddag 17 oktober organiseren we een toiletteermiddag voor onze ponyruiters. Gun jij je pony ook een wellnesmiddagje? Neem dan al je poets- en vlechtspulletjes meer naar de club. En mocht je het nog wat lastig vinden dat vlechten, mooie knotjes maken of het knippen van sokjes, dan is er natuurlijk hulp aanwezig om jou te helpen. Je bent met of zonder pony van harte welkom. Laat Marije het dan even weten dat je komt. Uiteraard is er na al dat werk ook gedacht aan een lekker drankje en frietje.

toiletteren

Oefenspringen: dinsdagavond 17 oktober

Wil jij met je paard of pony nog even wat oefenen met springen op onze mooie accommodatie? Dat kan op dinsdagavond 17 oktober, zowel voor leden als niet leden. We starten vanaf 18:00 uur met de pony’s. De paarden starten vanaf 20.:00 uur (oplopend in hoogte).

Nog niet ingeschreven; geef je dan snel op via springenhvc@gmail.com

17-10 oefenspringen

Clubkampioenen gehuldigd bij HV de Cannenburgh!

Clubkampioenen 2023

GROEN KAMPIOEN PONY’S: Yinte Pannekoek met Cheetah Vanity
DRESSUURKAMPIOEN PONY’S: Isa Harleman met Majos Cannon
DRESSUURKAMPIOEN PAARDEN: Christel Jansen van der Sligte met Hazzle Woods

SPRINGKAMPIOEN PONY’S: Jildau Bonekamp met Myles
SPRINGKAMPIOEN PAARDEN: Arjan Bonekamp met Heinz

ALLROUND KAMPIOEN PONY’S: Isa Harleman met Black Jack
ALLROUND KAMPIOEN PAARDEN: Arjan Bonekamp met Heinz

Clubkampioenschappen op 30 september

Heb jij je al opgegeven voor de komende clubkampioenschappen op de vereniging?
De inschrijvingen voor de dressuur en het springen stromen al lekker binnen, maar er kunnen er altijd nog veel meer bij!
Je kunt je aanmelden bij Christel Jansen voor deelname ….en wil je na afloop lekker genieten van de BBQ, stuur dan een berichtje naar de penningmeester/Susanne Tonino.
Zien we je de 30ste?

Geslaagde dressuurclinic met Bart Bax
bij HV de Cannenburgh op 27 mei

Zaterdag 27 mei jl. hielden we op onze vereniging een dressuurclinic met Bart Bax. Bart is succesvol grand prix ruiter en tevens jurylid en regiotrainer bij het KNHS talentenplan. Mooi moment voor onze leden om weer nieuwe kennis en instructie op te doen bij Bart. Maar liefst 16 deelnemers hadden zich voor deze clinic aangemeld. Het werd een mooi en afwisselend programma doordat ruiters van verschillende niveau’s samen reden.

Bart nam ruim de tijd om iedere combinatie naar een hoger niveau te tillen. Daarbij werden veel waardevolle tips gedeeld en in de praktijk gebracht. Leuk om te zien dat het vaak ook direct zijn uitwerking heeft op zowel ruiter als paard/pony. Ook het aanwezig publiek was erg enthousiast. Er is weer veel geleerd die dag en iedereen was erg gedreven om het beste uit zichzelf te halen. Veel gehoord commentaar was dan ook “Voor herhaling vatbaar.”

Wil jij ook een keer een clinic meerijden, laat het de activiteitencommissie vooral weten via een mailtje naar penningmeesterhvc@gmail.com.
Alle suggesties zijn welkom.