Uitslagen

Clubkampioenschappen bij HV de Cannenbrugh

🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Afgelopen zaterdag, 30 september, werden de jaarlijkse Clubkampioenschappen verreden bij Hippische Vereniging De Cannenburgh. Veel ruiters hadden zich ingeschreven, soms voor het eerst, soms met een jong paard en natuurlijk ook de routinés. Al vroeg verschenen de eerste ruiters aan de start, met mooi gepoetste pony’s en vlechten. Er waren zoveel inschrijvingen dat pas om 14.30 uur kon worden begonnen aan het springen. Iedereen probeerde op eigen niveau het parcours zonder fouten af te leggen en wie dat was gelukt, mocht op snelheid. Het prachtige weer hielp mee om lekker in het zonnetje te genieten van de paardensport.

Clubkampioenen 2023

Traditioneel werd de dag afgesloten met een gezellige BBQ en de prijsuitreiking.
Met veel dank aan onze sponsoren Fiets, Zadelmakerij Hollander, De Welkoop in Vaassen, Ruitercentrum Epe, Vrielink Paardensport, Dierenartsenpraktijk Vaassen, Hippalgo Paardenvoer, Bittenshop.nl, Höveler, Paard & Ruitergoed, de instructeurs Diana, Ellen, Elsemiek en Pieter die een privéles beschikbaar stellen, kregen veel ruiters een leuke prijs. Met de heerlijke BBQ en het mooie weer kon de geslaagde dag worden afgesloten en hadden vooral de jongste ruiters nog energie genoeg om tot laat te dansen en zingen. Hieronder volgen de uitslagen.

Dressuur
BB dressuur paarden: 1e prijs Madeleine Bolsius met Miffy, 191 punten.
B dressuur paarden: 1e prijs Pascalle de Klerk met Ocean Pk, 198,5 punten. 2e prijs Ingrid Wichers met Jersey, 195,5 punten.
L1/L2 dressuur paarden: 1e prijs Arjan Bonekamp met Heinz, 198 punten. 2e prijs Teun Hanekamp met Flip, 184,5 punten.
M1/M2 dressuur paarden: 1e prijs Edith Sidler met Eolo, 196,5 punten. 2e prijs Ingeborg Been met Fantastic Art, 195,5 punten.
Z1 dressuur paarden: 1e prijs Marianne Freriks – Schutte met Ikeja, 226 punten.
Z2/ZZL dressuur paarden: 1e prijs Christel Jansen van der Sligte met Hazzle Woods, 236 punten.

BB dressuur pony’s: 1e prijs Yinte Pannekoek met Cheetah Vanity, 206 punten.
B dressuur cat. C/D/E: 1e prijs Florine Derks met Caprice, 213 punten.
L1/L2 dressuur cat. D/E: 1e prijs Isa Harleman met Majos Cannon, 223,5 punten. 2e prijs Isa Harleman met Black Jack, 212,5 punten.
L2/M1 dressuur cat. A/B: 1e prijs Liz ten Have met Koetsierhoeve Perfection of Glory, 204,5 punten.
M1 dressuur cat. D/E: Rianne Wilbrink met Coco, 199 punten.
Z2 dressuur cat. D/E: 1e prijs Marlon Somers met Moravita’s Galante, 251,5 punten.

Springen
Paarden
40 cm springen paarden: 1e prijs Madeleine Bolsius met Miffy
50 cm springen paarden: 1e prijs Marlon Somers met Evrona S.
60 cm springen paarden: 1e prijs Jasper Berkhof met Ordino
70 cm springen paarden: 1e prijs Susanne Tonino met It’s an Eyecatcher.
110 cm springen paarden: 1e prijs Arjan Bonekamp met Heinz.

Pony’s
30 cm springen pony’s: 1e prijs Yinte Pannekoek met Cheetah Vanity.
50 cm springen pony’s: 1e prijs Liz ten Have met Pixel
60 cm springen pony’s: Jildau Bonekamp met Myles
70 cm springen pony’s: 1e prijs Rianne Wilbrink met Coco.

GROEN KAMPIOEN PONY’S: Yinte Pannekoek met Cheetah Vanity
DRESSUURKAMPIOEN PONY’S: Isa Harleman met Majos Cannon
DRESSUURKAMPIOEN PAARDEN: Christel Jansen van der Sligte met Hazzle Woods

SPRINGKAMPIOEN PONY’S: Jildau Bonekamp met Myles
SPRINGKAMPIOEN PAARDEN: Arjan Bonekamp met Heinz

ALLROUND KAMPIOEN PONY’S: Isa Harleman met Black Jack
ALLROUND KAMPIOEN PAARDEN: Arjan Bonekamp met Heinz

16 juli – Liz ten Have Gelders Kampioene L1 pony’s

We hebben een Gelders Kampioene in ons midden!!
Liz ten Have zette met haar pony Perfection een hele sterke proef neer, waarbij haar pony de naam meer dan waar maakte. Het werd beloond met het kampioenslint en een mooie ticket voor het NK. Liz namens iedereen van de vereniging van harte gefeliciteerd met het behalen van dit mooie succes. En of dat nog niet genoeg was, wist Liz ook met haar pony Pixel eveneens een ticket te bemachtigen voor het NK.

Meer successen te delen

Liz was niet de enige die succes boekte op de Gelderse. ook Marlon Sommers met haar pony Steph’s Donaldson behaalde in de klasse Z1 een mooie 4e plek en ook zij mag door naar het NK. We zijn super trots op onze leden en we wensen jullie alvast heel veel succes op het NK!!

5-8 juli

In Wilp werd afgelopen week gestreden tijdens de Hippische Week Wilp!🏆

Liz ten Have kwam hier aan de start met haar beide pony’s. Een mooie oefening voor de Gelderse Kampioenschappen waarbij ze met beide pony’s aan de start komt.

Met Koetsierhoeve Perfection of Glory reed ze zo goed dat ze door mocht naar de finale op zaterdagochtend. Hier reden ze een prachtige proef en ze wisten dan ook de finale van de pony’s te winnen!🥇 Met een deken, sjerp, beker en een privéles keerden ze trots met alle prijzen huiswaarts!

Ellen Lambers startte haar jonge paard Argona II in de klasse L1 dressuur paarden en ook zij mochten finale rijden. De finaleproef werd beoordeeld door de 2 jury’s met 198 en 189,5 punten en hiermee mochten zij zich als 3e opstellen tijdens de prijsuitreiking!🥉

25-30 juni

Zondag 25 juni startte Naomi van Hees tijdens een dressuurwedstrijd in Epe. Met haar pony Carrogort May startte ze in de klasse L1 dressuur cat. D/E. Hierin behaalde ze twee keer de 1e prijs met 192 en 191 punten!🥇🥇

Woensdag 28 juni en donderdag 29 juni werd er een avond dressuur wedstrijd gehouden in Epe. Marlon Somers kwam hier aan de start met haar paard Evrona in de klasse L2 dressuur. Zij reden twee nette proeven en behaalden met maar liefst 210 en 202 punten twee keer de 1e prijs!🥇🥇 Op dit moment is Marlon met haar andere troef Moravita’s Galante onderweg naar Portugal voor het WK Working Equitation, heel veel succes!🇳🇱

Jet Hanekamp en Ankie Lokker kwamen ook aan de start in Epe. Jet startte haar paard Flip en Ankie haar paard Ewald. Allebei in de klasse M2 dressuur. Beide behaalden ze een mooie winstpunt en een 1e prijs!🥇 De gewonnen medailles werden aan de voorlezers gegeven als blijk van waardering. Want waar zijn we zonder onze grooms en voorlezers?!👍🏻

Christel Jansen van der Sligte startte op vrijdagavond 30 juni tijdens de ‘Paardenkliniek de Veluwe Competitie’ in Oldebroek. In de klasse Z2 dressuur reed ze met haar paard Hazzle Woods naar een 2e prijs met 215,5 punten en een 1e prijs met 217,5 punten!🥈🥇 Door dit resultaat waren zij ook als 1e geplaatst voor de finale op zaterdag. In de finale werden alle klasses bij elkaar gevoegd (B t/m ZZL dressuur). Christel en Hazzle reden opnieuw een nette proef wat beoordeeld werd door 2 juryleden. Met 221 en 222 punten werden zij 11e in de finale over alle klasses!

Liz en Marije naar Gelderse Kampioenschappen

Liz en Marije naar Gelderse Kampioenschappen!🏆

Tijdens de laatste selectie pony’s dressuur in Dronten wist Liz ten Have met haar pony Koetsierhoeve Perfection of Glory 1e te worden in de klasse L1 dressuur cat. A/B. Over 3 selecties samen was dit voldoende voor de 2e plaats in deze klasse en een ticket naar de Gelderse Kampioenschappen!🎖

Met haar andere pony Pixel werd ze 2e in de klasse L2 dressuur cat. A/B. Helaas mag er in deze klasse maar 1 combinatie naar de Gelderse en staan Liz en Pixel dus reserve.

Ook een ticket naar de Gelderse Kampioenschappen is er voor Marije Huiskamp met haar paard Osadansa. Zij hebben zich geplaatst in de klasse B dressuur paarden!🎖

Christel Jansen van der Sligte is met haar paard Hazzle Woods als 1e reserve geëindigd na 3 selectiewedstrijden in de klasse Z2 dressuur paarden. Voor hun is het nog even afwachten of er een startplek vrij komt!

De Gelderse Kampioenschappen dressuur vinden plaats op 13, 14 en 15 juli in Lunteren.

17-18 juni

Zaterdag 17 juni startte Fleur Berkhof tijdens de 3e selectie wedstrijd in Ermelo. Met haar paard Bambino DB startte ze in de klasse Z1 dressuur. Met een nette proef reden ze naar 220 punten! Jildau Bonekamp kwam zondag 18 juni aan de start op een concours in Empe. Met haar pony Myles sprong ze voor het eerst op een officiële wedstrijd. In de klasse 30 cm cat. C behaalde ze meteen de 1e prijs!🥇

Title for This Block

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.